Pojan Upea Synttäripirskeet

Pojan syntymäpäivien osuminen Pääsiäiseen oli minulle kovin mieluinen asia. Tietysti sen vuoksi, että saimme järjestää juhlat pojan oikeana syntymäpäivänä maanantaisen vapaapäivän vuoksi, mutta myös Pääsiäisen iloisen keväisen tunnelman osalta. Pääsiäiseen kuuluvat kirkkaat värit saivat näkyä koristeissa ja kattauksessa ja toki myös Pääsiäiseen kuuluvat somisteet saivat olla kotona esillä juhlien aikana.

Pääsiäisen lisäksi toiveissani oli liittää juhliin kovasti tykkäämäni Petteri Kaniini sekä Pikku Prinssi. Mitenkään kovin tiukasti en mitään tiettyä teemaa juhliin halunnut lähteä rakentamaan, mutta kuitenkin jotakin, jonka ympärille kokonaisuutta lähdin pohtimaan. Pääsiäinen, Petteri Kaniini sekä Pikku Prinssi toimivat siis omana inspiraationani, kun juhlia lähdin suunnittelemaan.

Värikkäät paperipillit piristävät juhlapöytää ja eriväriset pillit sopivat erinomaisesti Pääsiäisen teemaan. Cake Popsit toimivat lasten juhlissa erinomaisesti ja ovat näyttävä lisä kattaukseen. Viimeistelin itse Wiltonin kokovalkoisen telineen kattaukseemme sopivaksi kauniilla paperilla (tuo turkoosi-valkoraitainen) sekä pienellä honeycombsilla telineen päällä.

Pottery Barnilta tilaamani kori tulee tulevina vuosina toimimaan pojan pääsiäisyllätyksen kätkönä, juhlissa se piti sisällään erilaisia suklaamunia. Tekstin alla on kirjailtuna pojan nimi, myöhempinä vuosina tällaiset omat nimikoidut tavarat ovat varmasti tärkeitä.

Aika nopeasti sain tosin todeta, että haluamani teemat eivät olleet ne kaikista helpoimmat toteuttaa. Halusin teeman näkyvän etenkin kattauksessa ja nopeasti huomasinkin, ettei kumpaakaan, Petteri Kaniinia tai Pikku Prinssiä niin vain tilatakaan tänne Suomeen. Jenkeissä olisi esimerkiksi Pottery Barnilla ollut kauniita kertakäyttöastioita valikoimissaan Petteri Kaniini -teemassa, mutta niitä ei harmikseni tänne Suomeen toimiteta. Lopulta löysin Little Lulubel -kaupan, josta ehdin vielä juuri haluamani kaltaiset kertakäyttöastiat hankkimaan.

Petteri Kaniini näkyikin sitten juhlissa ja kattauksessa enemmän; lautaset, servietit, mukit sekä tuo pääsiäismunakori olivat kaikki tätä teemaa tukemassa ja se sulautuikin tietysti saumattomasti muihin pääsiäispupu -koristeisiin.

Pikku Prinssi sai näkyä juhlissa muutamassa yksityiskohdassa. Kakun (josta minulla ei harmi kyllä ole yksittäistä hyvää kuvaa) leivoin pienen prinssin linnan muotoiseksi ja prinssin kruunuja oli tarjolla keksien muodossa. Pienen prinssin viirit koristivat lisäksi niin kakkua kuin vaniljaisia cupcakeseja.

Juhlat järjestettiin käytännöllisyyden vuoksi makeana tilaisuutena. Vierasmäärä oli sen verran suuri, että tekemistä riitti pelkissä makeissakin tarjottavissa ja pyhien vuoksi kiinni olleet kaupat haittasivat hieman tuoreiden raaka-aineiden saantia. Näistä syistä päätimme juhlia synttäreitä kakkukahvien muodossa ja tähän päätökseen olen kovin tyytyväinen.

Keskellä näkyy Pikku Prinssin vadelma-valkosuklaakakku, jonka päältä puhallettiin tietysti yksi kynttilä. Kakun halusin leipoa mahdollisimman raikkaaksi, sillä muut tarjottavat olivat tuhdin makeita. Kakun vadelma-rahkatäyte oli minusta tähän tarkoitukseen erinomainen.

Kotia koristelin tietysti runsaalla määrällä ilmapalloja sekä kovasti rakastamillani paperisilla pom pomeilla.

Rakastan kovasti tällaisten juhlien suunnittelua ja nyt tällaisen luovuuden toteuttamiseen on onneksi vuosittain hyvä mahdollisuus!

Koristeista osa on tilattu My Little Daysta ja paljon hain myös Confettin liikkeestä Niittykummusta. Confettista löytyi myös paljon tarpeita leipomiseen. Little Lulubeliä voin todella suositella erinomaisen palvelun osalta, vaikkakin toimituskulut Suomeen hieman korkeat minusta ovatkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *