Silmälasit pois ja piilarit tilalle

Tämä on kyllä melkonen elämänmuutos näin monen vuoden jälkeen, heivata silmälasit mäkeen ja ottaa piilolinssit tilalle. En oo siis oikeesti koskaan edes kokeillut piilareita ennen, mutta nyt lopulta kaverin suostuttelemana otin ne testiin, ja en taida pystyä enään menemään takaisin.

Mulla on ollut vuosia sellaset aika tyylikkäät silmälasit. Kivat ruskeat sangat, ohuet ja melko sirot linssit. Tyylikkäät ja klassisen näköiset. Oon kyllä pitäny niistä silleen, miltä ne on näyttänyt mun päällä. Ainoo vaan mikä on ruvennut niissä ärsyttää on just se, että ne tuntuu melko painavilta nenän päällä koko päivän ajan. Sen lisäksi en tykkää, kuinka ne jättää ne painaumajäljet kun ne ottaa pois ja se, kuinka paljon on niiden armoilla jos ne joskus jää jonnekkin yms.

Toisaalta piilareissa mua on pelottanut just toi niiden laittaminen. Tuntuu jotenkin ajatuksena hirveeltä laittaa jotakin tonne silmään. Se on se tekijä, jonka takia oon niistä pysynyt visusti loitolla tähän asti. Nyt kuitenkin yks piilolinssejä käyttävä kaverini sai kuitenkin minutkin ylipuhuttua ja yhdessä tilasimme piilolinssit netistä. Oli yllättävän helppoa tilata piilarit netistä, kiitos ton linkin sivuston, jossa oli just noita erilaisia kauppoja niin tällänen kokematon aloittelijakin tiesi vähän mistä niitä piilolinssejä oikein kannattaa tilata.

No viime viikon lopulla ne sitten tuli postiluukusta sisään, ja kutsuin kaverin opastamaan niiden laittoa ja käyttöä. Kyllähän se aika pelottavaa oli laittaa ne silmiin ekaa kertaa, mut oikeesti se ei ollut yhtään niin ällöttävän tuntuista kun olin ajatellut. Ne tavallaan vaan sujahti siihen silmän päälle, ja se ajatus oli se, joka tuntui siinä selvästi pahemmalta kuin se itse laittaminen. Täytyy vaan laittaa ne, eikä ajatella liikoja!

Tää onkin nyt 4 päivä, jolloin on päässäni ollut vain piilolinssit. Onhan tää kyllä ihan erilaista, silleen tavallaan kun pysähtyy vähän miettimään. Ei tarvii huolehtia kokoajan missä rillit on, eikä tunnu sitä niiden painoa tuossa koko ajan nenän päällä. On tavallaan sellanen ihanan vapaa olo, ei tarvii olla niin tarkkana niiden kanssa koko ajan ja miettiä liikoja.

piilolinssit
Eikö nää näytä aika hyvältä mun silmissa??

Toisaalta sit iltaisin se on vähän ällöttävää vieläkin kaivella noita piilareita silmistä ulos, ja aamulla taas laittaa sinne uudet. Siitä osasta en oo pitänyt, mutta oon kyllä jos silleen alkanut tohonkin jo tottumaan, eikä se nyt niin pahalta enään tunnu. Koko ajan se vaan helpottaa sitä paitsi, että kaippa sitä kohta noita asettelee ja säätelee jo ihan tottuneesti, niinku toi mun kaverikin.

Ostettiin siis aluksi mulle vaan tälläisiä kertakäyttöpiilareita, jotka pitää vaihtaa joka päivä. Täytyy kyllä näiden jälkeen ehdottomasti harkita tollasten pidempiaikaisten hankkimista. Jotenkin kyllä tuntuu vaikealta ajatus silmälasiin palaamisesta, ja tiedän että moni ei enään koskaan niihin palaa, kun on kerran piilareihin lähtenyt. Tuleeko minustakin eräs tälläinen uusi uhri, no se jää nähtäväksi, mutta merkit ovat nytten ainakin melko vahvat.

Kannattaa kyllä ainakin joskus kokeilla piilolinssejä, kaikki rillipäiset lukijani! Ite en ollut sitä tehnyt ihan omien pelkojeni takia, ja nyt huomaan että ihan turhaan pelkäsin ja inhosin sitä niiden ajatusta. Se ei oikeesti oo yhtään niin pahantuntuista kuin sitä voisi ajatella. Nykyään ne on niin hienosti suunniteltu, että ne menee paikalleen niin helposti. Toista oli ehkä joskus 70 -luvulla, mutta ei todellakaan enään!

Laittakaa mieluusti kommentteja ja keskustelua piilareista vs silmälaseista tohon alle. Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitänne tai ajatuksia asiaan liittyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *